BIOGRAPHY:

Kovács Ferenc 

Hungarian violin and trumpet player

born 16. July, 1957 in Budapest, Hungary

Involved in György Szabados "Body of Work":

We have given the strongest free musical concert with the MAKÚZ in the Art Gallery in Szombathely, its title was “Watching into the well”. It lasted from A.M. 10 to P.M. 9. It was a really fantastic experience. We made rehearsals regularly over several years in the then Kassák Club, and many times we made recordings, too. These were the greatest musical pieces, although they were not published anywhere. You know that the clear sounds and the authentic resonations do not cease to exist but they can still be heard somewhere in the ethereal universe.
Kovács Ferenc

Member of

  1979: György Szabados & Contemporary Music Workshop

related_items  1984-89: György Szabados & MAKUZ – Part 1

related_items  1984-2005: György Szabados composition: “Ceremony music in honour of our King, the Sun (Szertartászene királyunk, a Nap tiszteletére)”

related_items  1985: Szabados György – Markó Iván Cooperation

GSP1985LPF  audio info liner_notes  1985: A szarvassá vált fiak (The Sons Turned into Stags)
GSA1999DB  audio info liner_notes  1996: Szabados György – Az események titkos története
etnofon_CD_Front_alt  audio liner_notes  2007: “Vetettem Gyöngyöt (Világzene Magyarországon 1972-2006) (1985) 

GSA1987F  audio info liner_notes  1987: MAKUZ – Készülődés a Csatára, released 2007

related_items  1989-90: Szabados György – Nadj Josef Cooperation

related_items  1990-2009: György Szabados & MAKUZ – Part 2 

GSP1991LPF  GSP1991LPB  audio info liner_notes  1990: A Szent Főnixmadár dürrögései – as Sound engineer

GSA1991F  audio info liner_notes  1990?: Homoki zene

GSA1997F    audio info liner_notes  1997: Idő-zene (az Akadémiai Szólisták Kamarazenekarával) – Concert Master 

GSDA1996F  audio info liner_notes  1996: Jelenés (Revelation)

GSA2007CD2 audio info  2007: Győrfree Műhely Fesztivál a MU Színházban 2007/2

LIST OF WORKS:

Discography: 

1984 Ragtime / Budapest Ragtime Együttes – SLPX 17794 Krém
1988 RagDay / Budapest Ragtime Band RTV 88004
1991 HOMOKI ZENE Szabados György és a MAKUZ – Adyton
1993 TRUBADURR B. R. B. Hungaroton HCD 31532
1994 Roma Vándor / Kálmán Balogh és a Gipsy Cimbalom Band MW Records Holland
1995 Folyondár / Dresch Quartet – Adyton – Fono Records
1996 Túl a vízen / Dresch Quartet – Adyton – Fono Records
1996 Jelenés / Roscoe Michell és Szabados György – Fono Records
1996 Djabe / Djabe – Gramy Records
1997 Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band – Fono Records
1997 Joel Rubin Jewish Music Ensemble / Beregovski’s Khasene – Germany
1997 Szabados György – Idő Zene / Akadémiai Szólisták Kamarazenekar – Fono Rec.
1998 Révészem, révészem / Dresch Quartet – Fono Records
2000 Riding the Wind / Dresch Quartet – November Music. London.
2000 Tereskova / Koncert Mix Best of / privát kozmosz első magyar tapslemez
2000 Ritmos y Melodias Negros y Latinos / Latin Combo Band
2000 Naplegenda / Nikola Parov – Tom Tom Records
2001 Quiet as it is / Dresch Mihály – BMC Records
2001 HOMEWARD / Gábor Gadó – BMC Records
2001 1 legális szerető / Tereskova x – T formáció – Szerzői Kiadás
2001 Pocsolyás és Barátai – Gramy Records
2001 Update / Djabe – Gramy Records
2001 Kovács Ferenc / Magony – Gramy Records
2002 Hungarian Bebőp / Mihály Dresch Quartet – Archie Shepp – BMC Records
2002 CREUZFELDT – JAKOB SINdicate üzenet az égből
2002 Djabe / Flying DVD – Gramy Records
2003 Djabe / Táncolnak a kazlak – Gramy Records
2003 Kovács Ferenc / Magony Vonósok – Gramy Records

LINKS:

  Homepage
  Fidelio

Corrections and additions are welcome – please contact webmaster: info@györgy-szabados.com